Uncategorized

Taban puan eğitim için de şart!!!!

Merhaba


Başlıktaki konu “Eğitim Şart” cümlesinin gerçek olması için çok önemli. Türk Eğitim Sisteminin asıl sorununun nicelik olmaktan çıkmaya başlayıp nitelik/kalite, eşitsizliğin giderilemesine doğru adımlar atılması konusunda epeyce bilgi birikmeye başladı. Bunun sonucu olarak son günlerde basınımızda YÖK Başkanımızın bir konuşması bu açıdan bakınca bana çok önemli geldi ve 15 Ocak 2015 tarihinde Facebook/Twitter üzerinden aşağıdaki paylaşımlarda bulundum, bu mesajları bazı adresini bildiğim gazete yazarlarına da gönderdim.


Haber Milliyet gazetesinde çıkmıştı;


Üniversiteye girişte devrim gibi kararlar

Hukuk ve Tıp’a taban puan geliyor

YÖK, üniversite başvuruları devam ederken şok kararlara imza attı



Haberi yazan gazeteci sayın Abbas Güçlü, karara devrim gibi diyor? eğer bu yolla bu meslek gurubunun kalitesi artırılacaksa “bütün mesleklerin anası olan Öğretmenlik” için niçin aynı uygulama düşünülmez sorusunu sormaz bu eğitim yazarı arkadaşlar? Bu yazı üzerine birkaç gün bekledim, bizim eğitim camiasından ses seda çıkar mı? diye, ne yazık ki herkes akademik çalışmalarından fırsat bulamadı galiba. Bunun üzerine sosyal ortamda aşağıdaki paylaşımları yaptım.

Sayın YÖK başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç öğretim kalitesinin yukarıya çekilmesi için uygulamaya başlanacak olan taban puan uygulaması konusunda açıklamalar yaparken “….bu konuda herkesin kendi mesleğine sahip çıkmasını ve taban puanı çıtasının yükselmesi için baskı grupları oluşturmasını istedi….” ilk uygulama tıp ve hukuk fakültelerini kapsayacakmış sonra yaygınlaşacakmış.
Üniversiteye girişte devrim gibi kararlar:
Buraya kadar söylenenleri doğru kabul edecek olursak insanın aklına “ÖĞRETMENLİK” nietliği artırılması gereken bir alan değil mi? sorusu geliyor.
“Bir ülkenin gelişmişlik seviyesi sahip olduğu NİTELİKLİ ÖĞRETMEN kadardır. ” (bu benim uzun zamandır paylaştığım bir söz)
Umarım, sayın YÖK başkanımız aynı uygulamayı ÖĞRETMEN yetiştiren kurumlar içinde yaygınlaştırır. ya da yeni uygulamanın gerçekleşeceği fakülteler içinde formasyonla mezun verme şansını tanır.

YÖK, üniversite başvuruları devam ederken şok kararlara imza attı
MİLLİYET.COM.TR|EKLEYEN: MİLLİYET.COM.TR TÜRKİYE’NİN LİDER HABER SİTESİ

Beğen ·  · Paylaş
M. Yaşar özden Unutmuşum, sözüm öğretmenlere ” “….bu konuda herkesin kendi mesleğine sahip çıkmasını ve taban puanı çıtasının yükselmesi için baskı grupları oluşturmasını istedi….” YÖK başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç. 
Demek ki neymiş, mesleğinize sahip çıkacakmışsınız, öyle formasyon falan filan? ….





Öğretmenlik bütün mesleklerin anasıdır…

5 retweets4 favorites

Taban puan uygulaması niteliği artıracaksa niçin Öğretmen yetiştiren kurumlar için uygulanmıyor.

7 retweets5 favorites

Bir toplumun gelişmişlik seviyesini sahip olduğu nitelikli Öğretmen belirler.

10 retweets7 favorites

İyi Öğretmen olmadan Bilim, Sanat olur mu?

3 retweets5 favorites

İyi öğretmen olmadan Yüksek Teknoloji olur mu?

3 retweets6 favorites




17 ocak 2015 tarihinde Haberturk gazetesinden sayın Pervin Kaplan  aşağıdaki yazıyı kaleme almış.


Pervin Kaplan

Pervin Kaplan

Taban puan eğitim için de şart

17 Ocak 2015 Cumartesi, 01:15:11Güncelleme: 08:54:33



Sözün sonu;


Öğretmenlik bütün mesleklerin anasıdır…

Bir toplumun gelişmişlik seviyesini sahip olduğu nitelikli Öğretmen belirler.

İyi Öğretmen olmadan Bilim, Sanat olur mu?


İyi öğretmen olmadan Yüksek Teknoloji olur mu?

Sayın YÖK başkanımıza doğrudan soru (belki gazeteci arkadaşlar sorabilir)  “Taban puan uygulaması niteliği artıracaksa niçin Öğretmen yetiştiren kurumlar için uygulanmıyor”


Saygılarımla,











Short Bio: M. Yasar Ozden has conducted and served as both administrator and educator in the teacher training programs for using technology in the classroom settings since the late 1980s. After the first Internet connection in Turkey was established at the Middle East Technical University in 1993, he carried out the project of making Radio METU one of the top 100 radios broadcasting in the world. In 1998, he made TV broadcasts over the Internet. In addition, he took part in the development and implementation of the first Internet-based education (IDE_AS) program in Turkey in 1998. He has worked as a PCU member in the “National Education Development Project” which was conducted between 1996-1998. In the scope of this project Computer Education and Instructional Technology (CEIT) department established at Middle East Technical University, and Dr. Ozden was the founder chairman of this department. He has also contributed to the curriculum preparation and led the design, development and implementation of new blended learning environment for training of the potential instructors of the CEIT departments. In addition to that, Dr. Özden has managed an e-learning portal project with the contribution of National Police Department between the years 2005-2007. Dr. Özden’s major interests as follows; Generative AI (GPT) applications in Education, Teacher Education, Distance Education, Multimedia Applications on the Internet, Web Design and Web Programming. Currently, he is giving courses and conducting research on those topics . Until now, he has published several articles internationally indexed journals and those publications has made a large number of citations so far. Briefly, Dr. Özden combines his background in biology specializes in capacity development in adapting curricula to the online space. He is a specialist in pedagogy, Dr. Ozden is also known across Europe and the world as a leader in science education and impact upon learning communities.

Yorum yapabilirsiniz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir