Uncategorized

Dijital Hikaye Anlatma Yarışması? (DISTCO)

merhaba:
DISTCO (Digital Story Telling Organization) tarafından 2008 yılından itibaren K12 okullarında görev yapan öğretmen ve öğrenciler için Dijital Hikaye Anlatma konusunda düzenlenen yarışmanın bu yılki katılımcıları arasında Bahçeşehir Kolejlerinin 3 okulundan öğrencilerimiz de vardılar. 




Bu üç okulumuz Bahçeşehir İzmir, Edirne ve Istanbul’dan Florya kolejleri. Yarışmaya bu üç okuldan 5. sınıf öğrencileri grup olarak (Florya’dan iki grup) ya da bireysel olarak IPAD’lerini kullanarak oluşturdukları projelerle katıldılar. Aşağıda sertifika almaya hak kazanan öğrecilerimizin isimlerini ve okullarını görebilirsiniz.


DIGITAL STORYTELLING CONTEST (DISTCO) 


Winner
Grade Level
School
Eda Aktoz
5
International- Turkey, Bahcesehir Edirne College
Defne Sezer
5
International- Turkey, Bahcesehir Edirne College
Yagmur Buzcu
5
International- Turkey, Bahcesehir Edirne College
Ufuk Simsek
6
International- Turkey, Bahcesehir Edirne College
Bora Ugurlu,Ali Umur Oyman, Yusuf Efe, Bedirhan Celik, Murat Emir
Aslanturk
5
International- Turkey, Bahcesehir Florya College
Asli Gokmen, Selin Aktas, Yagmur Damla Kizilaslan, Tacmin Tekin, Dogan
Bender, Doga Sude Huner
5
International- Turkey, Bahcesehir Florya College
Defne
Ertugrul
5
International- Turkey, Bahcesehir Izmir College
Sarp
Topaloglu
5
International- Turkey, Bahcesehir Izmir College
Asli Aydin
5
International- Turkey, Bahcesehir Izmir College



Aslında, yarışma sadece Amerika Birleşik Devletleri’ndeki okullara yönelik olarak planlanmış olsa da öğrecilerimiz büyük bir başarı göstererek sertifika almaya hak kazandılar. Gönderilen projeler gerçekten çoçuklarımızın ne kadar yaratıcı olabileceklerini göstermesi açısından önemli, tam bu noktada bir örneği sizlerle paylaşmak için bağlantısını gönderiyorum;
Proje sahibi Defne Nihal Ertugrul, Projesi “The Environment“, umarım sizde beğenirsiniz.


Eğer unutursam çok üzülürdüm, bu çoçukların öncelikle velilerini, okul yönetimlerini, öğretmenlerini ve bu yapının kurulup çalıştırılmasından sorumlu olan teknik destek grup üyelerini kutlarım.




Saygılarımla,
M. Yaşar Özden

Short Bio: M. Yasar Ozden has conducted and served as both administrator and educator in the teacher training programs for using technology in the classroom settings since the late 1980s. After the first Internet connection in Turkey was established at the Middle East Technical University in 1993, he carried out the project of making Radio METU one of the top 100 radios broadcasting in the world. In 1998, he made TV broadcasts over the Internet. In addition, he took part in the development and implementation of the first Internet-based education (IDE_AS) program in Turkey in 1998. He has worked as a PCU member in the “National Education Development Project” which was conducted between 1996-1998. In the scope of this project Computer Education and Instructional Technology (CEIT) department established at Middle East Technical University, and Dr. Ozden was the founder chairman of this department. He has also contributed to the curriculum preparation and led the design, development and implementation of new blended learning environment for training of the potential instructors of the CEIT departments. In addition to that, Dr. Özden has managed an e-learning portal project with the contribution of National Police Department between the years 2005-2007. Dr. Özden’s major interests as follows; Generative AI (GPT) applications in Education, Teacher Education, Distance Education, Multimedia Applications on the Internet, Web Design and Web Programming. Currently, he is giving courses and conducting research on those topics . Until now, he has published several articles internationally indexed journals and those publications has made a large number of citations so far. Briefly, Dr. Özden combines his background in biology specializes in capacity development in adapting curricula to the online space. He is a specialist in pedagogy, Dr. Ozden is also known across Europe and the world as a leader in science education and impact upon learning communities.

Yorum yapabilirsiniz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir