Uncategorized

BAKOgrenTabanlı Harmanlanmış Öğrenme Ortamları

merhaba:
10 Kasım 2013’te “Temel Eğitim 1 ve 5. Sınıf Öğrencileri Kendi Animasyonlarını Üretecekler” diye bir yazı yazmştım. Bu amaca ulaşmak için Öğretmenlerimize Toon Boom firması tarafından üretilen Flip Boom yazılımı eğitimi aldırmıştık. Bu dönem içerisinde Teknoloji Entegrasyonu nasıl yapılabilir sorunun cevabı olarak oluşturduğumuz WEB sitesi üzerinden “BAKÖğreN (Beş Adımda Kazanım Öğrenme Nesnesi) Tabanlı Harmanlanmış Öğrenme Ortamı Modelini kullanarak Bahçeşehir Koleji 5. Sınıf öğrencilerimizin katılımıyla Erezyon konusunda bir ders oluşturduk; (Burak Gençay, Erdem Çıplak ve Yankı Çelik’e çok teşekkürler). Öğrenciler siteye kendi kullanıcı bilgileriyle girdiklerinde her bir kazanım için oluşturulan ders örneğine ulaşabiliyorlar. İlk sekmeden “Genel Bilgi” hangi kazanım verilecekse onunla ilgili bilgi alabiliyorlar

Kazanımı gören öğrenciler, sınıfa gelmeden önce sitedeki “Konu Anlatımı” sekmesinde yer alan videoyu izleyerek konu hakkında bilgi alabiliyorlar ve derse hazır olarak geliyorlar.


Sınıf ortamında dersle ilgili bilgileri pekiştirilmesi için öğrencilerden konu anlatımı ve tartışmasından sonra “Uygulama” sekmesi altında yer alan animasyonları izlemeleri isteniyor.




ve son olarak “Değerlendirme” sekmesinde izledikleri animasyonların benzerlerini yapmaları isteniyor.




Aşağıdaki videoda bizim 5. sınıf öğrencilerini kendilerine verilen 10 dakikalık sürede bu animasyonlarını nasıl ürettiklerini göreceksiniz. Öğrenciler muhteşem, galiba “Yetişkinler hazır değil” tezi bu uygulamada da bir kez daha görülebiliyor. 


Alanyazında, Teknoloji Entegrasyonu konusunda çok söz bulunabliyor ama bu örnekte olduğu doğrudan teknolojinin öğretim ortamlarına bütünleşmesi örnekleri az. Burada paylaşılan örnekte; Flipped Classroom, Inverted Classroom (bunları Blended Learning kavramının alt kümeleri olarak görebiliriz) stratejileri, doğrudan müfredatla entegre olarak harmanlanmış öğrenme ortamlarında kullanılmıştır.


Dersin tamamını izlemek istiyorsanız;





BAKOgreN Tabanlı daha fazla örnek görmek için “GUIDE“a bakabilirsiniz..


Saygılarımla,


M. Yaşar Özden








Short Bio: M. Yasar Ozden has conducted and served as both administrator and educator in the teacher training programs for using technology in the classroom settings since the late 1980s. After the first Internet connection in Turkey was established at the Middle East Technical University in 1993, he carried out the project of making Radio METU one of the top 100 radios broadcasting in the world. In 1998, he made TV broadcasts over the Internet. In addition, he took part in the development and implementation of the first Internet-based education (IDE_AS) program in Turkey in 1998. He has worked as a PCU member in the “National Education Development Project” which was conducted between 1996-1998. In the scope of this project Computer Education and Instructional Technology (CEIT) department established at Middle East Technical University, and Dr. Ozden was the founder chairman of this department. He has also contributed to the curriculum preparation and led the design, development and implementation of new blended learning environment for training of the potential instructors of the CEIT departments. In addition to that, Dr. Özden has managed an e-learning portal project with the contribution of National Police Department between the years 2005-2007. Dr. Özden’s major interests as follows; Generative AI (GPT) applications in Education, Teacher Education, Distance Education, Multimedia Applications on the Internet, Web Design and Web Programming. Currently, he is giving courses and conducting research on those topics . Until now, he has published several articles internationally indexed journals and those publications has made a large number of citations so far. Briefly, Dr. Özden combines his background in biology specializes in capacity development in adapting curricula to the online space. He is a specialist in pedagogy, Dr. Ozden is also known across Europe and the world as a leader in science education and impact upon learning communities.

2 Comments

Yorum yapabilirsiniz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir