Güncel Yazılar

ChatGPT-4’ün Olası Özellikleri (20 tane)

Merhaba;

Aşağıdaki yazı, 20 Possible Features of ChatGPT-4 (chatgpt4.ai) adresinden Türkçeleştirilmiştir.

Bu yazıda, OpenAI dil modelinin bir sonraki yinelemesi olan ChatGPT’nin heyecan verici olası özelliklerini keşfedeceğiz. ChatGPT-4, tahmine dayalı analizden otomatik zamanlama ve proje değerlendirmesine kadar, AI asistanlarıyla etkileşim şeklimizde devrim yaratmaya hazır görünüyor.

ChatGPT-4’ün Olası Özelliklerini Keşfedelim.

1. Kullanıcıların daha etkili ve verimli bir şekilde yazmalarını sağlayacak yerleşik bir yazıcı özelliği.

2. Kullanıcıların gelecekteki olayları tahmin etmelerini ve buna göre plan yapmalarını sağlayacak tahmine dayalı analiz.

3. Görevleri ve programları yönetme zahmetini ortadan kaldıracak otomatik zamanlama.

4. Kullanıcıların projelerini daha doğru bir şekilde değerlendirmelerine yardımcı olacak yarı otomatik proje değerlendirmesi.

5. Kullanıcıların kaynakları daha verimli bir şekilde tahsis etmesini sağlayacak otomatik kaynak ayırma.

6. Kullanıcıların görevlerini daha etkili bir şekilde önceliklendirmelerine yardımcı olacak otomatik önceliklendirme.

7. Kullanıcıların hedeflerini ve son teslim tarihlerini karşılamasını sağlayacak otomatik kalite kontrolleri ve doğrulamalar.

8. Kullanıcının özel ihtiyaçlarına ve giriş değişkenlerine uyacak şekilde uyarlanacak kişiselleştirilmiş şablonlar.

9. Kullanıcı arayüzü 80:20 (CLI ve GUI) oranına sahip olacak ve kullanıcıların düz bir CLI benzeri kullanıcı arabirimini veya boşluklar, klasörler, listeler ve görünümler içeren bir GUI aracılığıyla modelle etkileşime girmesine olanak tanınacak.

10. Kullanıcıların profesyonellik, mizah, katılık, hiciv, ironi, alaycılık, dürüstlük, dürüstlük, dürüstlük, görünür AI avatarı, aksan, ton, avatarın demografisi ve tekil ve çoklu avatarlar dahil olmak üzere AI’nın varsayılan ayarlarını özelleştirmelerini sağlayacak yapılandırma sağlanacak.

11. Metni otomatik olarak durağan görüntülere, kısa videolara, seslere ve sanal simülasyonlara dönüştüren Otomatik Yeniden Biçimlendir özelliği.

12. Verilerin, bilgilerin ve içeriğin otomatik olarak yeniden yapılandırılması, organizasyonu ve bilgiye erişimi geliştirecektir.

13. Bir kuruluşun veya ekibin bilgisinin otomatik merkezileştirilmesi, birleştirilmesi ve konsolidasyonu, otomatik bir yardım veritabanı ve sohbet robotu oluşturulması.

14. İçerik ve raporların otomatik olarak oluşturulması.

15. Verilerin otomatik olarak kaydedilmesi, izlenmesi, ölçülmesi, puanlanması, hesaplanması, raporlanması, analiz edilmesi, yarı rafine edilmesi, yeniden şablonlanması, paylaşılması ve arşivlenmesi.

16. Belirli iş akışlarını, adımları ve kalite standartlarını zorunlu kılacak ve fiziksel eyleme izin vermeden önce başarılı sanal simülasyonlar gerektirecek şekilde yetkilendirme.

17. Kullanıcıların bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olacak destekli karar verme mekanizması.

18. Strateji oluşturma ve karmaşık kavramları daha basit terimlere ayırma için yardımlı beyin fırtınası.

19. Gelişmiş iletişim için Doğal Dil İşleme. ChatGPT-4, doğal dili daha insan benzeri bir şekilde anlamasını ve yanıtlamasını sağlayan gelişmiş NLP yetenekleriyle birlikte gelebilir.

20. Sürekli iyileştirme için entegre Makine Öğrenimi özellikleri. ChatGPT-4, kullanıcı etkileşimlerinden öğrenen ve zaman içinde performansını sürekli olarak artıran entegre bir ML sistemi ile daha da gelişmiş hale gelebilir.

ChatGPT-4’ün kesin özellikleri hala geliştirilme aşamasında olsa da, bu AI aracının oyunu değiştirme ve yeni bir akıllı asistan çağını başlatma potansiyeline sahip olduğu açıktır.

Kaynak: https://chatgpt4.ai/possibilities-of-chatgpt-4/

 

Short Bio: M. Yasar Ozden has conducted and served as both administrator and educator in the teacher training programs for using technology in the classroom settings since the late 1980s. After the first Internet connection in Turkey was established at the Middle East Technical University in 1993, he carried out the project of making Radio METU one of the top 100 radios broadcasting in the world. In 1998, he made TV broadcasts over the Internet. In addition, he took part in the development and implementation of the first Internet-based education (IDE_AS) program in Turkey in 1998. He has worked as a PCU member in the “National Education Development Project” which was conducted between 1996-1998. In the scope of this project Computer Education and Instructional Technology (CEIT) department established at Middle East Technical University, and Dr. Ozden was the founder chairman of this department. He has also contributed to the curriculum preparation and led the design, development and implementation of new blended learning environment for training of the potential instructors of the CEIT departments. In addition to that, Dr. Özden has managed an e-learning portal project with the contribution of National Police Department between the years 2005-2007. Dr. Özden’s major interests as follows; Generative AI (GPT) applications in Education, Teacher Education, Distance Education, Multimedia Applications on the Internet, Web Design and Web Programming. Currently, he is giving courses and conducting research on those topics . Until now, he has published several articles internationally indexed journals and those publications has made a large number of citations so far. Briefly, Dr. Özden combines his background in biology specializes in capacity development in adapting curricula to the online space. He is a specialist in pedagogy, Dr. Ozden is also known across Europe and the world as a leader in science education and impact upon learning communities.

Yorum yapabilirsiniz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir