Uncategorized

Gerçek Hayat Problemi çözmek bilgimizi artırır mı?

Merhaba:


Eğitim amaçlı mobil uygulama (Mobile App) geliştirirken derslerde öğrencilerin genel sorusu hangi programlama dilini kullanalım oluyor. Resimde bir cevap var. 



Hatta bu cevabı kullanarak bir kaç uygulama geliştirip Windows Store’da paylaştım (Android ve IOS içinde paylaştıklarım da var). Windows Store örneğini paylaşmamın nedeni Doğu Akdeniz Üniversitesi mezuniyet törenini Internet üzerinden yayınlamak istediğimizde Windows işletim sistemi üzerinde kurulu olan Chrome ve Edge gözgezdiricileri Silverlight kurulumuna izin vermediği için bu gözgezdiricilerden canlı tören yayınını izlemek mümkün olmadı. Aynı işletim sistemi üzerinden IE, Firefox ve Opera kullananlar, Silverlight eklentisini kullanarak yayını sorunsuz izleyebildiler (not olarak, yayınlar exp. encoder pro ve w2012 R2 server üzerinde kurulmuş olan  iis smooth streaming ile gerçekleştirildi). Aynı yayın, IOS ve Android makinalardan gelenler için sistemlerinde kurulu olan herhangi bir gözgezdiriciden herhangi bir eklenti kurmadan izlenebildi. Bunun benzeri bir sorunu bölüme daha önce alınan ve canlı yayın yapmaya olanak sağlayan Mediasite için de (bizdeki sürüm 6 eğer 7’ye yükseltirsek sorun çözülecekmiş ama belirli bir ücret gerekiyor) yaşayınca iş başa düştü diyerek bir uygulama yazmaya karar verdim (real life problem, gerçek hayat problemi). Sorun Windows tarafında olduğu için VS2015 Community sürümünü kullandım (Dreamspark çerçevesinde üniversite öğrenci ve öğretim üyelerine bedava indirme hakkı var). Oluşturduğum mobil uygulama x32, x64 ve arm bütün işlemcilerin olduğu  windows sürümlerinde (7,8, ve 10) çalışıyor ve indirip yüklenince Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin tanıtım filmini gösteriyor. Aslında gösterdiği bir Publishing Point içeriği, eğer bu Publishing Point’e canlı bir yayın gönderilecek olursa nereden olursa olsun canlı yayın yapılabiliyor. Bunun için bu yazıyı yazdığım makinanın (ya da benzeri herhangi bir makinanın) oralarda olması yeterli. Eğer, kablosuz ağ bağlantınız varsa nerede olduğunuz da çok önemli değil. Unutmadan, uygulamanın olduğu bağlantıyı vereyim indirmek için WINDOWS kurulu bir makinadan gelmeniz gerekiyor.


https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/emuradiotv/9nblggh5s358


İyi seyirler.
Saygılarımla

Short Bio: M. Yasar Ozden has conducted and served as both administrator and educator in the teacher training programs for using technology in the classroom settings since the late 1980s. After the first Internet connection in Turkey was established at the Middle East Technical University in 1993, he carried out the project of making Radio METU one of the top 100 radios broadcasting in the world. In 1998, he made TV broadcasts over the Internet. In addition, he took part in the development and implementation of the first Internet-based education (IDE_AS) program in Turkey in 1998. He has worked as a PCU member in the “National Education Development Project” which was conducted between 1996-1998. In the scope of this project Computer Education and Instructional Technology (CEIT) department established at Middle East Technical University, and Dr. Ozden was the founder chairman of this department. He has also contributed to the curriculum preparation and led the design, development and implementation of new blended learning environment for training of the potential instructors of the CEIT departments. In addition to that, Dr. Özden has managed an e-learning portal project with the contribution of National Police Department between the years 2005-2007. Dr. Özden’s major interests as follows; Generative AI (GPT) applications in Education, Teacher Education, Distance Education, Multimedia Applications on the Internet, Web Design and Web Programming. Currently, he is giving courses and conducting research on those topics . Until now, he has published several articles internationally indexed journals and those publications has made a large number of citations so far. Briefly, Dr. Özden combines his background in biology specializes in capacity development in adapting curricula to the online space. He is a specialist in pedagogy, Dr. Ozden is also known across Europe and the world as a leader in science education and impact upon learning communities.

Yorum yapabilirsiniz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir